Header Search
Månadens erbjudande september

Månadens erbjudande september

Skrivet den : 1 Sep 2017

Den första höstmånaden rymmer massor av ny, härlig läsning och vi har som vanligt plockat ut några av våra absoluta favoriter till månadens erbjudande!

Elin Olofssons nya bok Krokas är en stark skildring av kärlek och ensamhet, om hemligheter och om en oväntad vänskap i efterkrigstidens Sverige. Som alltid i Elins böcker är det centrala temat att finna sin plats i livet och det är den lite mindre högljudda dramatiken som håller läsaren i ett fast grepp genom hela boken.

För den yngre läsaren vill vi absolut lyfta fram den charmiga Lejoparden: det lilla kattdjuret som varken är randig som en tiger, svart som en panter eller fläckig som en leopard. Det spelar väl ingen roll hur man ser ut? Eller? Lejoparden är en fantastisk och hjärteknipande saga om utanförskap, vänskap och om vikten av att få vara som man är.

I Anders de la Mottes Slutet på sommaren försvinner en femårig pojke från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko i de höga majsfälten. Tjugo år senare blir detta olösta försvinnande åter aktuellt. Vad var det som hände egentligen? De la Mottes bok lyfter obehag till en helt ny nivå, och det är spänannde från början till slut, utan att för den skull bli blodigt.

Tags: , , , , , , , ,


Kategori: Aktuellt